Juuret pohjolassa, katse huomisessa

Metsolan tarina alkoi Oulussa vuonna 2007, ja intohimomme kestävien ja kauniiden lastenvaatteiden suunnitteluun leiskuu edelleen yhtä vahvasti. Toimintamme on kasvanut huimaa vauhtia, ja tällä hetkellä Metsolalla on oma verkkokauppa, pop up -myyntitapahtumia sekä yli 40 jälleenmyyjää. Olemme olleet osa kotimaista perheyritystä SGN Group Oy:tä vuodesta 2021.

 

Metsolan vastuullisuustyö versoo arvoistamme

Arjessamme teemme valintoja lasten tulevaisuus edellä. Arvomme – vastuullisuus, yhdessä tekeminen ja asiakaslähtöisyys – ohjaavatkin kaikkea toimintaamme.

Tuotteemme valmistetaan valtaosin lähituotantona Virossa, Latviassa, Puolassa, Suomessa, Portugalissa sekä Turkissa.

Pienet kulumat ja reiät voi paikata helposti esimerkiksi Metsolan Vaatelaastarilla.

 

Vastuullisuusteemat ohjaavat eteenpäin

Vastuullisuustyömme vaatii jatkuvaa kehittämistä, sekä nyt että tulevaisuudessa. Vastuullisuuttamme vievät eteenpäin Metsolan arvot, Code of Conduct -ohjeistus, kansainväliset sopimukset ja vapaaehtoiset vastuullisuussitoumukset.

Jaamme vastuullisuustyömme kolmeen painopisteeseen.

 

Lue lisää vastuullisuustavoitteistamme.

7

Lue lisää vastuullisuustavoitteistamme.

7

VASTUU YMPÄRISTÖSTÄ

 

Kaikesta tekstiilituotannosta syntyy ympäristövaikutuksia, myös meidän toiminnastamme. Pyrimme vähentämään päästöjämme valitsemalla kestäviä ja sertifioituja materiaaleja sekä rohkaisemalla asiakkaitamme vaatteiden käyttöiän pidentämiseen ja kierrätykseen. Tuotteemme valmistetaan valtaosin lähituotantona Virossa, Latviassa, Puolassa ja Suomessa sekä Turkissa ja Portugalissa. Toimimme luotettavien ja hyväksi havaittujen yhteistyökumppaneiden kanssa, joiden kanssa olemme kehittäneet yhdessä ympäristövastuullisia toimintatapoja.

 

Kulmamme kiertotalouteen

Pese – Korjaa – Kierrätä -ohjelma kattaa vastuullisuuslupauksemme: Metsola-vaatteen arvo ja laatu säilyvät lapselta toiselle. Kannustamme asiakkaitamme ostamaan harkiten ja kestävästi sekä pitämään huolta vaatteistaan ja lopuksi kierrättämään tarpeettomat vaatteet uusille käyttäjille. Koska vaatteen pitkäikäisyys on meille tärkeää, rohkaisemme vaatteen huoltoon ja korjaukseen. Haluammekin varmistaa, että jokainen Metsolan vaatetta käyttävä tekee vastuullisia tekoja myös ostopäätöksen jälkeen.

PESE: Tuotteissamme on selkeät pesu- ja hoito-ohjeet, joita noudattamalla tuotteet säilyvät hyväkuntoisina lapsilta toisille.

KORJAA: Kannustamme asiakkaita korjaamaan ja pitämään huolta vaatteistaan. Pienet kulumat ja reiät voi paikata helposti esim. Metsolan Vaatelaastarilla.

KIERRÄTÄ: Kierrättämällä voimme pienentää vaatteiden elinkaaren aikana syntyvää hiilijalanjälkeä. Metsola-tuotteilla on hyvä jälleenmyyntiarvo, mikä myös kannustaa kierrättämään. Teemme yhteistyötä Ninyesin kanssa, jonka kautta käytetyt Metsolan vaatteet ja kodintekstiilit voi lähettää myytäväksi uusille kuluttajille. Ninyesin kautta voi myydä käytettyjä, hyväkuntoisia lasten ja naisten vaatteita ja asusteita.

 

 

 

Kaikki alkaa suunnittelusta

Kotimaiset suunnittelijamme vastaavat Metsolan tuotesuunnittelusta. Suunnittelemme vaatteet aina lapsia ja heidän tarpeitaan ajatellen. Tuotekehityksen taustalla on tiimin yhteistyö: huolellisen suunnittelun tuloksena syntyy vaate, jolla on pitkä käyttöikä ja hyvä toiminnallisuus.

Osaavan mallimestarin kaavoitus takaa tuotteidemme hyvän istuvuuden ja turvallisen käytön. Suunnitteluvaiheessa tehdyt materiaalivalinnat helpottavat pitkän käyttöiän toteutumista sekä vaatteen helppoa kierrätystä.

 

 

 

Materiaalit

Suunnittelijamme vastaa yhdessä tuotantovastaavan kanssa kaikista materiaalivalinnoista. Valitsemme materiaalimme huolellisesti ja teemme koko ajan työtä uusien, vastuullisempien materiaalien löytämiseksi. Tärkeimpänä kriteerinä materiaalivalinnalle on laatu: pitkäikäisyys, korjattavuus, huollettavuus sekä toimivuus tuotteessa. Koska pyrimme vähentämään materiaalivalintojemme ympäristövaikutuksia, tavoitteemme on tulevaisuudessa tuoda luomupuuvillan rinnalle mm. kierrätyskuituja. Tehtailla huolehditaan tehokkaasta kankaan käytöstä, jotta hukkaa syntyisi mahdollisimman vähän. Tuotannosta ylijäävistä kankaista valmistamme kampanjatuotteita tai myymme ne kankaana asiakkaiden käyttöön. Meille on tärkeää, että kaikki tuotettu materiaali käytetään.

 

 

 

 

 

 

Käytetyt materiaalit vuonna 2023

*Prosenttiosuudet laskettu tuotetuista kappaleista.

%

tuotteistamme valmistetaan sertifioiduista materiaaleista (GOTS tai mulesing-vapaa villa)

%

materiaaleistamme on ÖKO-TEX-sertifioituja

Tuotteiden alkuperä ja sertifikaatit

Oheisessa taulukossa esitetään Metsolan materiaalien alkuperämaat, tuotantomaat sekä mahdolliset sertifikaatit.

Tuoteryhmä/Tuote Materiaali

Raaka-aineen

alkuperämaa

Materiaalin sertifikaatti Materiaalin kudontamaa Vaatteen tuotantomaa Tuotannon sertifikaatti

Kuosilliset vaatteet

ja asusteet

Puuvillasekoiteneulokset Intia ÖKO-TEX Puola Viro
Lippalakit ja asusteet 100% puuvilla Intia ÖKO-TEX Puola Viro

Yksiväriset vaatteet

ja asusteet

GOTS-puuvillasekoiteneulokset Intia GOTS, ÖKO-TEX Latvia Latvia ÖKO-TEX
Puuvillaneuletuotteet 100% GOTS-puuvilla Turkki GOTS, ÖKO-TEX Italia Suomi, Puola
Puuvillaneuletuotteet 100% GOTS-puuvilla Kazakstan GOTS, ÖKO-TEX Turkki Turkki BSCI
Villaneuletuotteet 100% mulesing-vapaa merinovilla Argentiina ja Uruguay ÖKO-TEX Romania Suomi, Puola
Villaneuletuotteet 100% mulesing-vapaa merinovilla

Argentiina/Uruguay/

Etelä-Afrikka

ÖKO-TEX Turkki BSCI
Villasekoitevaatteet 95% mulesing-vapaa merinovilla, 5% elastaani Kiina ÖKO-TEX Latvia Latvia ÖKO-TEX
Viskoosituotteet 100% viskoosi (Ecovero) Kiina Lenzing, Ecovero, ÖKO-TEX Kiina Viro
Samettituotteet

92% polyesteri,

8% elastaani

Kiina Kiina Viro

Materiaalien alkuperämaat 2023

*Prosenttiosuudet laskettu hankittujen materiaalien määristä kiloissa.

Tuotteiden valmistusmaat 2023

*Prosenttiosuudet laskettu tuotetuista kappaleista.

%

tuotteistamme valmistettiin EU-maissa

%

tuotteistamme valmistettiin Suomessa

%

tuotteistamme valmistettiin riskimaissa

%

tuotteistamme valmistettiin sertifioiduista materiaaleista

Riskimaissa sijaitsevilta tavarantoimittajilta edellytämme BSCI-jäsenyyttä.

Turkkilaisen yhteistyökumppanimme BSCI-arvosana oli B (hyvä) vuonna 2023.

*BSCI-arvosteluasteikko on A, B, C, D ja E, joista A on paras arvosana.

Sertifikaatit

Tuoteturvallisuus on meille sydämenasia, valmistammehan lasten- ja vauvanvaatteita. Metsolan tuotteista 99,5 % täyttää vähintään ÖKO-TEX-sertifikaatin EU-alueen vaatimukset. ÖKO-TEX on kansainvälinen tuoteturvallisuusmerkki, joka takaa asiakkaalle, että tuotteessa ei ole haitallisia kemikaalijäämiä, kuten esim. torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. Tiukimmat vaatimukset ovat 1.luokan tuotteilla, joihin kuuluvat vauvojen ja alle 3-vuotiaiden tuotteet.

GOTS, eli Global Organic Textile Standard, on kansainvälinen luomutuotannosta kertova materiaali- ja tuotesertifikaatti, joka myönnetään ainoastaan luonnonmukaisesti viljellyille luonnonkuiduille. Lisäksi kriteereissä huomioidaan eläinten ja ihmisten hyvinvointi. Kaikki luomupuuvillamateriaalimme ovat GOTS-sertifioituja ja kaikista materiaaleistamme yhteensä 31 % oli luomupuuvillaa tai -sekoitetta.

Metsolan hiilijalanjälki 2023

Tekstiilimateriaalien ja vaatteiden tuotannosta syntyy aina ilmastovaikutuksia, myös meidän toiminnastamme. Halusimme selvittää toimintamme ilmastovaikutukset ja laskimme ensimmäistä kertaa hiilijalanjälkemme keväällä 2024. Materiaalihankintojen osuus päästöistämme on suuri (n. 96 %), mikä on tyypillistä vaatteita valmistavalle yritykselle. Lisäksi merkittäviä päästöjä syntyi logistiikasta, työmatkoista sekä liikematkustuksesta.

Hiilineutraalius vaatii meiltä paljon työtä lähitulevaisuudessa. Kun olemme kartoittaneet oman toimintamme vaikutukset, tavoitteenamme on aloittaa systemaattinen työ hiilijalanjäljen minimoimiseksi. Tavoitteemme on olla hiilineutraali omien suorien toimintojemme osalta vuoteen 2035 mennessä sekä koko arvoketjun osalta vuoteen 2040 mennessä. Aiempaa hiilineutraaliustavoitetta 2025 on jouduttu viivästyttämään organisaatiomuutoksista johtuen.

Metsolan hiilijalanjälki yhteensä 415,9 tCO2e

%

Päästöistämme syntyi materiaaleista

Scope 1

2,9 tCO2e

Omien ajoneuvojen polttoaineet

Scope 2

0 tCO2e**

Jaettujen toimitilojen sähkö, kaukolämpö, ja -jäähdytys

Scope 3

413,0 tCO2e**

Materiaalit, hankinnat, myyntitilausten kuljetukset, työ- ja liikematkat

 **Laskennan ulkopuolelle jätettiin seuraavat päästölähteet:

  • SCOPE 2: jaettujen toimitilojen (vain muutama huone isossa rakennuksessa) sähkö, kaukolämpö ja -jäähdytys. Varastomme on ulkoistettu.
  • SCOPE 3: jätteet, tuotteiden hävittäminen ja rahdit (kankaat ja tarvikkeet tehtaille sekä valmiiden tuotteiden toimitus varastoon). Tiedot tullaan sisällyttämään seuraavaan raporttiin. 

SGN Groupin tulevassa päästölaskennassa tullaan huomioimaan konsernin sähkö, kaukolämpö, jäähdytys, jätteet sekä pakkausmateriaalit.

Verkkokaupan kuljetusten hiilipäästöt olivat 3,9 tCO2e.

%

Päästöistämme syntyi kuljetuksista

Kuljetukset

Valmiit tuotteet toimitetaan tehtailta maarahtina Tallinnaan ja laivalla Suomenlahden yli Vantaan logistiikkakeskukseemme. Myös Turkin tuotanto saapuu meille rekkakuljetuksena. Suomessa pääasiallinen logistiikkakumppanimme on Posti, jonka tavoitteena on toimia fossiilittomasti vuoteen 2030 mennessä̈. Lisäksi kumppaneinamme toimivat Schenker ja Budbee verkkokauppakuljetuksissa.

Pakkaukset

On tärkeää, että asiakkaamme saa puhtaan ja vahingoittumattoman tuotteen, siksi tuotteet tulevat tehtaalta muovipusseissa, jotka suojaavat tuotetta kuljetuksen ja varastoinnin aikana. Paperiset S- ja L-koon verkkokauppapakkaukset valmistetaan FSC-sertifioidusta paperista. Paperipakkaukset ovat kompostoitavia, kierrätettäviä sekä uudelleen hyödynnettävissä vaikkapa lastenhuoneen sisustuksessa. Vuonna 2024 vaihdamme keskikokoiset pakkauspussit kierrätysmuovisiin. Kierrätysmuoviset ja Avainlippu-merkityt pakkaukset suojaavat tuotetta, kestävät kuljetusta ja niitä voi käyttää uudestaan palautuksiin.

 

VASTUU IHMISISTÄ

 

Vaikka olemme pieni yritys, on meillä roolimme siinä, millaisessa maailmassa elämme tulevaisuudessa. Yhdessä asiakkaidemme, asiantuntevien yhteistyökumppaneidemme sekä osaavan tiimimme kanssa haluamme rakentaa yhä kestävämpää lastenvaatekulttuuria.

Henkilöstön hyvinvoinnin huolehtimisen lisäksi yhteistyökumppaneiden eettinen toiminta on meille sydämen asia. Siksi työskentelemme ainoastaan samat arvot jakavien yhteistyökumppaneiden kanssa.

Arvostamme henkilöstöämme

Metsolan olemassaolon ja kehityksen mahdollistaa henkilöstömme, siksi vastuu työntekijöistämme on meille ensisijaisen tärkeää. Uskomme, että oikeudenmukaisella johtamisella, sekä tasa-arvoisella toiminnalla voimme vaikuttaa työyhteisömme hyvinvointiin. Rohkaisemme itsenäiseen, mutta muut huomioivaan toimintaan ja palkitsemme tuloksellisesta ja aikaansaavasta tekemisestä. Tavoitteemme on jatkossakin, että henkilöstömme on hyvinvoivaa ja työhönsä sitoutunutta.

 

100% työsuhteista oli toistaiseksi voimassa*

80% työsuhteista oli kokoaikaisia ja 20% osa-aikaisia

90%  henkilöstöstä oli naiseksi ja 10% mieheksi identifioituvia

100% työsuhteista oli toistaiseksi voimassa*

80% työsuhteista oli kokoaikaisia ja 20% osa-aikaisia

90%  henkilöstöstä oli naiseksi ja 10% mieheksi identifioituvia

10

kokoaikaista työntekijää vuonna 2023*

*lisäksi palkkasimme tapahtumiin (esim. popupit) määräaikaisia työntekijöitä tapahtumien ajaksi.

Code of conduct toiminnan perustana

Code of Conduct -ohjeistuksella varmistamme vastuullisen toiminnan omassa työssämme sekä yhteistyökumppaneiden kanssa. Kaikki tuotantokumppanimme ovat allekirjoittaneet ohjeistuksen, joka sitoo toimimaan yhteisten toimintaperiaatteiden mukaisesti. Ohjeistuksessa sitoudutaan mm. noudattamaan lakeja ja ihmisoikeuksia, minimoimaan ympäristöpäästöjä, kunnioittamaan yrityssalaisuuksia sekä käsittelemään luottamuksella asiakastietoja.

 

Pitkäjänteistä ja kaksisuuntaista kumppanuutta

Vuonna 2023 meillä oli seitsemän tuotantokumppania: Suomessa yksi, Virossa kolme, Latviassa yksi ja Puolassa yksi sekä Turkissa yksi. Sujuva yhteistyö tuotantolaitosten kanssa on meille arjessa tärkeää ja vierailemmekin säännöllisesti tehtaillamme ja kehitämme pitkäjänteisesti kumppanuuttamme. Ratkaisulähtöiset vierailumme tehtaissa takaavat sen, että tuotteistamme tulee yhä parempia ja toimitusketjut ovat ketterämpiä ja varmempia. Kaikki kumppanimme toimivat sosiaalisen vastuun ja ympäristösäädökset huomioiden sekä lainsäädännön mukaisesti. Haluamme kehittää entisestään tuotantoprosesseja yhdessä kumppaneidemme kanssa.   

 

 

 

  • Viro 55% 55%
  • Latvia 27% 27%
  • Puola 11% 11%
  • Suomi 5% 5%
  • Turkki 2% 2%

*Prosenttiosuudet laskettu tuotetuista kappaleista.

Metsola-tuotteiden valmistusmaat 2023

Jälleenmyyjäverkosto yhdistää

Arvostamme pitkäaikaisia kumppanuuksia myös Metsolan jälleenmyyjäverkoston kanssa. Tällä hetkellä toimimme yhteistyössä noin 40 jälleenmyyjäkumppanin kanssa. Jälleenmyyjäverkoston arvokkaan palautteen sekä aktiivisen asiakasdialogin ansioista voimme tuottaa juuri niitä vaatteita, joille on todellista kysyntää. Kumppanimme Ninyesin kautta vaatteemme pääsevät uudelle käyttökierrokselle niiden jäätyä nykyiselle käyttäjälleen pieneksi.

 

Uskomme suoraselkäisyyteen ja läpinäkyvyyteen

Valmistellessamme tätä vastuullisuusraporttia loppuvuodesta 2023 saimme yllättäen tietää, että osalla puuvillastamme on ainoastaan ÖKO-TEX-sertifikaatti, mutta ei GOTS-sertifikaattia, joka kertoo materiaalin luonnonmukaisesta viljelytavasta. Olemme aina uskoneet, että kaikki käyttämämme puuvilla on luomulaatuista. Virhe koski kuosillisia puuvillatuotteita.

Suhtauduimme asiaan erittäin vakavasti ja ryhdyimme välittömästi korjaamaan tilannetta. Halusimme viestiä tapahtuneesta läpinäkyvästi ja nostimme asian esiin nettisivuillamme sekä somekanavissamme. Selvitimme tapahtunutta perinpohjaisesti ja otimme asiasta opiksemme. Jatkossa kiinnitämme entistä enemmän huomiota kaikkiin tuotanto- ja toimitusketjuihimme. Varmistimme myös materiaalitoimittajiltamme, että jatkossa kaikki Metsolan puuvillatuotteet valmistetaan aina kun mahdollista luomu- ja/tai kierrätyslaaduista.

VASTUU TALOUDESTA

Metsola on suomalainen yritys, jonka vakaa taloudellinen tilanne merkitsee mahdollisuutta kehittää myös vastuullisuustyötä. Ilman kestävää talouspohjaa emme pystyisi kantamaan sosiaalista vastuuta emmekä voisi pyrkiä toimimaan ympäristön kannalta parhaalla mahdollisella tavalla. Pienestä koostaan huolimatta Metsolalla on taloudellisesti positiivinen vaikutus yhteiskunnassamme, sillä noin 80 % kotimaisen vaatteen arvosta jää Suomeen.

 

SGN Group logo

Olemme osa perheyhtiö SGN Groupia

Metsola on ollut osa kotimaista perheyhtiö SGN Groupia vuodesta 2021. SGN Groupin toimintaa ohjaavat periaatteet – asiakaslähtöisyys, toiminnan jatkuvuus ja henkilöstön arvostus – ovat kannatelleet yhtiön toimintaa läpi vuosikymmenten. SGN Group on korostanut vastuullisuuden merkitystä entisestään, ja tavoitteena onkin viedä arvokasta toimintakulttuuria kohti konkreettisia vastuullisuustekoja. Vastuullisuus on jo arkipäivää monelle konsernin yhtiölle, ja sitä halutaan korostaa entistä voimakkaammin myös henkilöstön ja asiakkaiden suuntaan.

Metsolan vuoden 2023 avainluvut

Liikevaihto

3,4 miljoonaa euroa

Tulos ennen veroja

173 254 €

Henkilökunnan määrä keskimäärin

10kpl

Metsolalle myönnettiin vuonna 2023

Avainlippu

Metsolan verkkokaupalle myönnettiin Avainlippu-merkki vuonna 2023. Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki, joka kertoo, että palvelu on tuotettu Suomessa ja yritys työllistä Suomessa. Avainlippu-merkki edellyttää, että yrityksen tulee olla suomalaisessa omistuksessa ja pääkonttorin sekä johdon tulee olla Suomessa. Lisäksi verkkokaupan varaston ja asiakaspalvelun tulee olla Suomessa. Näin ollen yritys työllistää oman henkilökuntansa lisäksi myös epäsuorasti alihankinnoillaan, jolloin kotimaisen verkkokaupan valitsemisella on laajempi positiivinen vaikutus yrittäjyyteen ja työpaikkoihin.

Design from Finland

Metsolalle myönnettiin Design from Finland-merkki vuonna 2023. Metsolan vaatteet ja asusteet suunnitellaan Suomessa, Koivuhaan pääkonttorilla. Osaavan ja huolellisen suunnittelun tuloksena syntyy vaate, jolla on pitkä käyttöikä ja hyvä toiminnallisuus. Design from Finland-merkki kertoo tuotteiden ja palveluiden ammattimaisesta, vastuullisesta ja käyttäjälähtöisestä muotoilusta Suomessa. Yrityksen tulee myös viestiä avoimesti tuotantoketjustaan ja tuotteidensa valmistusmaista.

TULEVAISUUDEN TAVOITTEET

Vaikka toimintamme on ollut monelta osin vastuullista jo Metsolan perustamisesta lähtien, emme ole vastuullisuuden saralla vielä maalissa. Vuonna 2020 rakensimme perustan Metsolan vastuullisuustyölle. Vuonna 2023 jatkoimme sen kehittämistä määrittelemällä selkeät vastuullisuustavoitteet yrityksellemme.

Vastuullisuus vaatii kuitenkin jatkuvaa kehittämistä, ja tulevina vuosina aiomme tehdä vastuullisuustyötä entistä järjestelmällisemmin ja laajemmin. Haluamme parantaa toimintaamme tavoitteellisesti ja tehdä sitä läpinäkyvämmäksi koko arvoketjussa.

Olemme sitoutuneet tukemaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, ja olemme tunnistaneet kolme teemaa, joihin voimme eniten vaikuttaa työllämme:

8 Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua

Toimimme vastuullisena työnantajana ja edistämme vastuullista kumppanuutta sekä toimintatapoja koko arvoketjussamme. Tässä apunamme toimivat mm. Code of Conduct -ohjeistuksemme ja sertifikaatit. Vähimmäisvaatimus riskimaiden tuotantokumppaneillemme on vähintään BSCI, SA8000 tai SMETA-vaatimusten täyttyminen.

Oman henkilöstömme hyvinvointia seuraamme mm. työvirejakauman avulla. Vuonna 2023 työvirejakauman keskiarvo oli 3,95, joka jäi aavistuksen tavoitteestamme. Jatkossa tavoitteenamme on pitää työvirejakauman arvosana yli neljässä, joka on erinomainen arvosana.

12 Vastuullista kuluttamista ja tuotantoa

Pese-korjaa-kierrätä -ohjelmamme avulla kannustamme hankkimaan vaatteita vain tarpeeseen ja pitämään niistä huolta mahdollisimman pitkään. Metsolalle on oleellista, että tuotteemme ovat pitkäikäisiä ja laadukkaita, joten pyrimme valitsemaan aina kokonaisuuden kannalta vastuullisimman materiaalivaihtoehdon.

Haluamme lisätä kierrätettyjen materiaalien käyttöä tulevaisuudessa. Tavoitteenamme on, että 10 % käyttämistämme materiaaleista sisältää kierrätyskuituja vuoteen 2030 mennessä.

13 Ilmastotekoja

Aiomme jatkossa laskea ja raportoida hiilijalanjälkemme säännöllisesti. Suunnitelmissamme on käynnistää systemaattinen työ hiilijalanjäljen pienentämiseksi ja parhaiten voimme vaikuttaa siihen pidentämällä tuotteidemme elinkaarta sekä tekemällä fiksuja materiaalivalintoja.

Tavoitteenamme on olla hiilineutraali omien toimintojemme osalta vuonna 2035 (scope 1 & 2) sekä koko arvoketjun osalta vuonna 2040 (scope 1, 2 & 3).